Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΟΗΘΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ!


Με τη λειτουργία «πού βρίσκομαι;», ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται φωνητικά στα ελληνικά, καθώς κινείται, για την τρέχουσα τοποθεσία του

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΖΟ


H εφαρμογή «Vodafone Speaking App», που απευθύνεται σε χρήστες με ολική απώλεια ή με σοβαρά προβλήματα όρασης, αναβαθμίζεται με την προσθήκη της λειτουργίας «πού βρίσκομαι;». 

Έτσι, ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται φωνητικά καθώς κινείται για την τρέχουσα τοποθεσία του, μαζί με την ακτίνα σφάλματος.

Η εφαρμογή «Vodafone Speaking App» διατίθεται δωρεάν στο Google Play σε συνδρομητές συμβολαίου ή καρτοκινητής Vodafone και είναι συμβατή με Android smartphones και tablets, με έκδοση λειτουργικού 2.3 και νεότερη. Οι χρήστες άλλων δικτύων, μπορούν να κάνουν δοκιμαστική χρήση της εφαρμογής για μία ημέρα ανά κάρτα SIM.

Σε συσκευές με λειτουργικό Android έκδοσης 4.2 και άνω, η λειτουργία «πού βρίσκομαι;» αναγγέλλει διαρκώς την τρέχουσα τοποθεσία του χρήστη καθώς κινείται, μαζί με την ακτίνα σφάλματος. Σε συσκευές με λειτουργικό Android έκδοσης μικρότερης του 4.2 η τοποθεσία, αναγγέλλεται κάθε φορά που ο χρήστης επιλέγει το κουμπί της υπηρεσίας. 

Η εφαρμογή Vodafone Speaking App μετατρέπει το κείμενο σε ομιλία (text-to-speech), από γραπτά μηνύματα (SMS), ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), τηλεφωνικούς αριθμούς από τον κατάλογο επαφών, τις κλήσεις, τις ημερομηνίες κ.α. Παράλληλα, προσφέρει ορθή ανάγνωση των ελληνικών σε χρήσιμες εφαρμογές, όπως ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πρόγνωσης καιρού.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με βάση τις ανάγκες των ατόμων με προβλήματα όρασης με στόχο να διευκολύνει τη ζωή και την επικοινωνία τους, συμβάλλοντας έτσι στην ισότιμη διαβίωσή τους. Η δοκιμαστική λειτουργία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών.

Πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου