Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

 Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΔΗ

Το Πάσχα έρχεται και μαζί του φέρνει επικές ταινίες, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν και ως “must see”. Όπως είναι λογικό, στις διακοπές όλοι έχουμε άπλετο χρόνο για να κάνουμε οτιδήποτε θελήσουμε… Και σας ρωτάω… Με τόσο χρόνο και τόσες ταινίες στην διάθεση σας πώς θα μπορούσατε να μην πάτε ούτε μία φορά στο σινεμά; Εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε τις καλύτερες ταινίες των διακοπών. Η απόφαση… δική σας!

Fast & Furious 7



Αγαπητέ αναγνώστη, αφού είδες την πρώτη σου επιλογή, περιμένεις κάτι λιγότερο καλό στην συνέχεια; Επιτέλους το Fast 7 βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες και ήρθε για να συνεχίσει και όχι για να τελειώσει το επικό franchise. Για τους φίλους της δράσης αυτή η ταινία είναι ό,τι πρέπει. Αλλά και για τους θαυμαστές του Paul Walker είναι η τελευταία ευκαιρία για να τον αποχαιρετήσουν.
Υπόθεση: Ο Dominic Torretto και η «οικογένεια» του, νόμιζαν πως είχαν αφήσει την εγκληματική ζωή πίσω τους, όταν νίκησαν τον διεθνούς φήμης τρομοκράτη, Owen Shaw. Αλλά τώρα, ο αδελφός του Shaw, Deckard Shaw είναι ελεύθερος και θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Ακόμα χειρότερα, ένας τρομοκράτης από την  Σομαλία, ονομαζόμενος Jakarde, και ένας κυβερνητικός αξιωματούχος με το όνομα  "Mr. Nobody" ανταγωνίζονται για να κλέψουν ένα τρομοκρατικό πρόγραμμα που ονομάζεται «Μάτι του Θεού». Το πρόγραμμα μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή σε όπλο. Έτσι ο Torretto, πρέπει να ξανασυγκεντρώσει την ομάδα του και μαζί να σταματήσουν τον Shaw και να ανακτήσουν το «Μάτι του Θεού».
Ηθοποιοί: Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Dwayne Johnson, Lucas Black, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel
Πρεμιέρα: 2/4/2015

ΗΟΜΕ



Γέλιο, δάκρυα, αγωνία, ευτυχία… Η DreamWorks μας έχει χαρίσει τόσα συναισθήματα μέσα από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της και η ταινία Home δεν αποτελεί εξαίρεση. Η μουσική, οι μαγευτικές εικόνες αλλά και το θέμα της ταινίας μας ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο. Λίγο οι χαριτωμένοι εξωγήινοι, λίγο ο αδέξιος πρωταγωνιστής, που φέρει το όνομα Οχ, και λίγο η παράξενη φιλία που δημιουργείται μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός εξωγήινου, έκαναν μικρούς και μεγάλους να αγαπήσουν αυτή την ταινία.
Υπόθεση: O Οχ, ένας αξιαγάπητος απροσάρμοστος εξωγήινος, προσγειώνεται στον πλανήτη μας, βρίσκει τον εαυτό του κυνηγημένο από τους ανθρώπους του και δημιουργεί μια περίεργη φιλία με ένα περιπετειώδες κορίτσι, που ονομάζεται Tip. Μέσα από μία σειρά περιπετειών με την  Tip, ο Οχ καταλαβαίνει πως το να είσαι διαφορετικός και να κάνεις λάθη είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος. Και ενώ αυτός αλλάζει τον πλανήτη της και αυτή αλλάζει τον κόσμο του, οι δυο τους ανακαλύπτουν την πραγματική σημασία της λέξης ΣΠΙΤΙ.
Ηθοποιοί: Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin, Jennifer Lopez, Matt Jones
Πρεμιέρα: 2/4/2015

Danny Collins


Από τον δημιουργό του “Crazy, Stupid, Loveέρχεται μια δραματική κομεντί, που θα μας μαγέψει όλους με τους υπέροχους ηθοποιούς και το καλό σενάριο.
Υπόθεση: Ο βετεράνος σταρ της ροκ της δεκαετίας του ‘70, Danny Collins, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην παρακμή της καριέρας του και σε προχωρημένη ηλικία, συνεχίζει να δίνει συναυλίες και να γεμίζει τα  στάδια, έχοντας στο πλάι του μία πανέμορφη γυναίκα και την αυτοπεποίθηση του στα ύψη.
Ηθοποιοί: Al Pacino, Annette Bening, Jennifer Garner, Bobby Cannavale, Christopher Plummer
Πρεμιέρα: 2/4/2015

THE BABADOOK



Μετά από μια επική περιπέτεια και μια επική ταινία κινουμένων σχεδίων, τι μας λείπει; Μια επική ταινία τρόμου φυσικά και γι’ αυτό σας προτείνουμε το Babadook. Από μικροί φοβόμασταν τον τρομακτικό Μπαμπούλα, που θα ερχόταν να μας φάει την ώρα που κοιμόμασταν και αυτή η ταινία κάνει αυτόν τον εφιάλτη πραγματικότητα. Να είστε σίγουροι πως μετά από αυτό θα φοβάστε να πιάσετε βιβλίο με παιδικές ιστορίες στα χέρια σας.
Υπόθεση: Η Amelia, η οποία έχασε τον άντρα της σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, την ώρα που γεννούσε τον γιο της Samuel, προσπαθεί να προσαρμοστεί στην ζωή μιας μόνης μητέρας. Ο συνεχής φόβος του Samuel για τα τέρατα και η βίαιη προσπάθειά του να ξεπεράσει αυτόν τον φόβο έχουν καταστροφικά αποτελέσματα στην ζωή της. Όταν τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, διαβάζουν ένα περίεργο βιβλίο, το οποίο μιλάει για το τέρας “Babadook”, που κρύβεται στις σκοτεινές γωνίες του σπιτιού τους. Ακόμα και η Amelia φαίνεται να καταλαβαίνει την επίδρασή του Babadook και προσπαθεί απελπισμένα να καταστρέψει το βιβλίο, χωρίς όμως να έχει κάποιο αποτέλεσμα.
Ηθοποιοί: Essie Davis, Daniel Henshall, Noah Wiseman, Tim Purcell
Πρεμιέρα: 12/4/2015

The DUFF: Designated Ugly Fat Friend


Τώρα για να σας ηρεμήσω θα σας πάω σε μια ευχάριστη κωμωδία. DUFF ή αλλιώς Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. σημαίνει: Φίλος λόγω όγκου μάζας και ασχήμιας. Με έναν τόσο ελκυστικό και αινιγματικό τίτλο, πως μπορείτε να αντισταθείτε και να μην δείτε αυτή την ταινία;
Υπόθεση: Η Bianca είναι μία σχετικά ευτυχισμένη μαθήτρια λυκείου, της οποίας ο κόσμος καταρρέει, όταν μαθαίνει πως οι συμμαθητές της αναφέρονται σε αυτή ως η “DUFF” των πιο όμορφων και πιο δημοφιλών φιλενάδων της.
Ηθοποιοί: Mae Whitman, Robbie Amell, Bella Throne, Bianca A. Santos, Skyler Samuels, Romany Malco, Ken Jeong
Πρεμιέρα: 16/4/2015
Child 44



 Ξεκινήσαμε αυτή την λίστα με μια έντονη ταινία και δεν γινόταν να την κλείσουμε διαφορετικά. Βασισμένη στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Tom Rob Smith, η ταινία Child 44 είναι ένα δραματικό θρίλερ, που αφηγείται μια ιστορία που διαδραματίζεται στην Μόσχα του 1952 και είναι γεμάτη με ίντριγκα, αγωνία και δυνατό συναίσθημα.
Υπόθεση: Γυρισμένο με φόντο τη δεκαετία του ‘50, η ιστορία επικεντρώνεται σε ένα μέλος της Σοβιετικής αστυνομίας, που προσπαθεί να διαλευκάνει μια σειρά από δολοφονίες παιδιών, σε μια χώρα όπου υποτίθεται ότι τέτοια εγκλήματα δεν υπάρχουν. Η κοινωνία δεν πρέπει να καταλάβει την παρουσία ενός κατά συρροή  δολοφόνου και έτσι η υπόθεση κλείνει. Ο αστυνομικός υποβαθμίζεται και αποφασίζει, με την βοήθεια της συζύγου του να συνεχίσει την έρευνα για την υπόθεση.
Ηθοποιοί: Tom Hardy, Gary Oldman, Joel Kinnaman, Noomi Rapace, Charles Dance, Jason Clarke, Vincent Cassel
Πρεμιέρα: 16/4/2015


Καλό Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου